Teambuilding en ontmoeting dorpsgenoten.
Door: daniellevermeij
Blijf op de hoogte en volg Danielle
05 Juli 2011 | Indonesië, Batavia
Gisteravond hebben wij met alle Nederlanders van het COP onze openingsceremonie geoefend. Dit was de generale repetitie, want wat blijkt...deze is toch vanavond al. We zijn vooraf gewaarschuwd..alles kan hier op t laatste moment veranderen.
Ook hadden we gister uitleg over de rest van het programma deze week. Omdat alle backpacks al naar Kediri gaan, waar wij dus donderdag heengaan, kregen wij een speciale COP rugtas met daarin een shirt. Hier moesten wij om 23.00 na de bijeenkomst dus nog van alles indoen wat je deze 2 dagen nog hier wilt houden.
Hierna dacht ik lekker te gaan slapen. Nou no way. Dat lukte dus niet en vielen Lauke en ik om 4 uur pas in slaap. En zoals in mijn vorige stukje stond...ja ja om 6.30 moesten wij aan het ontbijt zitten. Dat dit gelukt is is een wonder. Maar goed, na het ontbijt gingen we met de bus naar de Petra University hier in Surabuya. Hier hebben we alle dorpsgenoten ontmoet die vanuit andere landen ook meedoen aan dit project. Ook de 2 huisgenootjes. Zij komen uit Indonesie en heten Ismi en Tiomy (Hoe ik het schrijf weet ik nog niet).
Alle dorpsgenoten werden opgesplitst en liepen met een leiding van de groep rond over de Petra University waar allemaal teamspellen georganiseerd werden. Eerst natuurlijk een yel bedenken met je groep. Wij hebben mooi de taal gecombineerd in de yel. De spellen waren erg leuk. We moesten bijvoorbeeld water in bekertjes doorgeven of overgieten om zo in een fles te krijgen aan de andere kant. Dit zonder handen en het liefst zonder te morsen. Een ander spel was dat er een kring met touwtjes lag. In het midden zat een grote knoop. Iedereen zat vast aan 1 touwtje en de bedoeling was dat dit dus loskwam. Het leuke van deze spelletjes was dat je al snel ziet wie de leiding neemt, wat kwaliteiten van andere zijn, of je op elkaar kunt bouwen en je leert de andere zo goed kennen.
Na de spellen zaten we even met de dorpsgenoten bij elkaar. Hier kregen we foto's te zien van het dorp. Ook hoorde ik dat ik in een gezin kom met 2 kinderen in de leeftijd van 5 en 12 jaar. Erg leuk. Ook hebben zij de foto's van het schooltje laten zien en alle plannen voor verbetering hiervan laten zien. Heb er nu al zin in. Ook lesgeven in rekenen en Engels lijkt mij erg leuk hier.
Na deze teambuilding gingen wij terug naar het hotel. Ik ben al vrij snel naar het internet cafe gegaan met een paar meiden. Er is hier zoveel te zien en te beleven dat je niet eens alle details savonds meer weet om op de site neer te zetten. Gelukkig heb ik mijn dagboek nog.
Straks gaan we met de bussen weer terug naar de Petra Univerity om de openingsceremonie te doen. Elk land treedt op. Ik ben benieuwd...maar de Koreanen en Japanners kennende zijn ze dag en nacht gaan oefenen om iets spectaculairs neer te zetten.
Morgen schrijf ik weer een stukje over de openingsceremonie. Nu probeer ik nog even wat foto's op hyves te zetten. Ik heb er hier helaas geen ruimte voor. Max 10 foto's geloof ik. Nou dat red ik hier echt niet.
Tot schrijfs
06 Juli 2011 - 11:37
Irene:
hoi schat,
leuk om te lezen je verhalen. Veel plezier.
kus i
p.s. wil je een foto album maken dan kan dat o.a. bij www.mijnalbum.nl
De link kan je dan mailen of op deze site zetten. -
06 Juli 2011 - 12:10
Danielle Vermeij:
Thanx Ireen.
Dat zal ik doen. Ik kan er nu rond de 150 foto's opzetten. De overige zal ik tijdens mijn reis/avontuur op die site zetten en dan zet ik de link in mijn verslag.
Kus -
06 Juli 2011 - 12:32
Tess:
Super leuk allemaal! Ik ga je volgen haha
X tess -
06 Juli 2011 - 12:55
Patricia:
Hé!
Wat gaaf om de eerste verhalen al te lezen. Je hebt het, zo te lezen, al aardig naar je zin. Jij vermaakt je wel met spelletjes hé....
Nu de volgende lezen :P
xx -
06 Juli 2011 - 13:06
Robin:
hoi danielle
ik mis je nu al
maar wil je graag volgen op internet.
groetjes buurmeisje robin