Laatste dagje Surabuya en openingsceremonie
Door: daniellevermeij
Blijf op de hoogte en volg Danielle
06 Juli 2011 | Indonesië, Batavia
Gisteravond hadden we de openingsceremonie. Hiervoor gingen we weer in de bus richting de Petra University. Hier werden we in een grote zaal ontvangen. Helemaal versierd en er stond harde Indonesische muziek aan. Hier stond een buffet met veel rijst, nasi, gefrituurde vis, beef, salades etc. Een aantal van de Nederlanders zijn ziek in het hotel gebleven dus speel ik het nu even op safe. Ik dus aan de witte rijst met beef en een stukje fruit. Verder veel water:p
Na het eten gingen we een andere zaal in met een groot podium. Het was mooi versierd met bamboo etc. Toen iedereen zat van Korea, Japan, Nederland en Indonesie ging het beginnen. Er werd geopend met presentaties of een woordje over de scholen die meedoen. Zo ook InHolland. Omdat ik maar 1 uurtje nachtrust erop had zitten en de presentatie van Japan zo lang duurde viel ik dus steeds even in slaap. :( Heel slecht maar ik moest mijn ogen echt openhouden met mn handen. Na de presentaties en een openingsstukje werden de landen gevraagd om een stuk op te voeren. Voor ons was dat een traditionele Indonesische dans (potje-potje) en 2 liedjes gezongen gezongen door mensen uit onze groep en gedeelte door ons allen. Was echt geweldig. Iedereen ging staan en mee zwaaien etc. Was net een concert.
De andere groepen deden ook stukjes als een Koreaans muziekstuk, dansjes en een soort dans gecombineerd met Taikwando. Dat was ook wel gaaf om te zien. Hoewel de houtplankjes die gebroken werden ineens gingen stinken naar brandlucht.
Het was een leuke opening van het COP. Foto's hiervan volgen nog aangezien die op een ander toestel staan.
Na de ceremonie snel in de bus naar huis waarna ik mijn bed opzocht en volgens mij al sliep voor ik mn kussen raakte met mijn hoofd.
Vanmorgen om 7 uur ontbeten en weer richting bus. Weer een rit naar de Petra University. Hier kregen we een presentatie over de projecten die we gaan starten in het dorp. Ook zagen we foto's van het dorp. Het was indrukwekkend om te zien en heb nu al zin om te starten. Dat we een school gaan opknappen had ik al vermeld. Verdere plannen geef ik nog niet prijs:P Dat is leuk voor mijn andere verslagen. Ook daarvan komen de foto's nog. Wel heb ik een aantal foto's geplaatst bij andere verslagen.
Voor wie evt wil smsen...mijn Indonesische nummer is (+62)085852247782
Morgen vroeg gaan we richting Kediri. Een busrit van ongeveer 5 uur. Vanuit daar gaan we verder in open jeeps naar de dorpen. Dit laatste lijkt me echt wel leuk. Ook ga ik dan de mensen in het dorp ontmoeten en de toestand met mijn ogen bekijken. Ik kan niet wachten:)
Vanaf nu wordt het hard werken.
Zondag probeer ik weer even verslag te doen.
Tot schrijfs
06 Juli 2011 - 11:50
Bas:
de potje-potje is lachen he, heb ik ook moeten doen ;) -
06 Juli 2011 - 12:11
Danielle Vermeij:
En lukte het jou? Ik vond het echt wel grappig om te doen. En zeker toen ik zag dat een Indonesisch vrouwtje vooraan zat te smilen en te klappen. -
06 Juli 2011 - 12:57
Patricia: